Hétszáz alkotás mesél a világ legkedvesebb gyermekorvosairól

Mától a nagyközönség kezében a döntés, hogy az Astellas Pharma, a Móra Könyvkiadó, valamint az Informatikai és Könyvtári Szövetség közös gondozásában 2015 őszén meghirdetett Astellas Gyermekrajz Pályázatra beérkezett 709 alkotásból melyek érdemlik meg leginkább az idei közönségdíjat.

A gyermeki háláról és szeretetről tanúskodó pályaművekkel a szervezők ezúttal is kiváló hazai gyermekorvosaink áldozatkész munkájára, hivatásszeretetére, valamint a jó orvos-beteg kapcsolat fontosságára kívánják felhívni a figyelmet. Az idei nemes versengés egyik különlegessége, hogy a pályázó gyermekek saját alkotásuk beküldése előtt, megrajzolt orvosukkal közös fotót is készítettek, így a szeretett orvossal való kapcsolat nem csak a rajzokon, hanem a beküldött fotókon is megjelenik. Az internetes közönségszavazás 2016. április 7-21. között a pályázat weboldalán - http://gyermekrajz.astellasdij.hu/ - zajlik.

 
A pályamunkákat a nagyközönség mellett természetesen a szakmai zsűri is hamarosan értékelni fogja, és saját rangsort állít fel. Ennek eredményeként mindhárom korcsoportban (5-6 év, 7-9 év és 10-12 év) dobogósokat és nyertest hirdet. Az Astellas Gyermekrajz Pályázat évek óta a gyermekek pályázati részvételét segítő, támogató iskolákat és pedagógusok munkáját is igyekszik méltó módon elismerni, ezért a Móra Könyvkiadó felajánlásának köszönhetően az az iskola és az az óvoda, ahonnan a legtöbb alkotás jut be a zsűri által felállított rangsor első száz helyére, a pályázat zárását követően értékes könyvcsomagot vehet majd át.

Az Astellas Gyermekrajz Pályázat idei zsűrijének tagjai: Janikovszky János, a Móra Könyvkiadó elnök-vezérigazgatója, Ramháb Mária, az Informatikai és Könyvtári Szövetség elnöke, Vig Balázs meseíró, Dr. Hauser Péter gyermekonkológus szakorvos, Dr. Dolowschiák Annamária házi gyermekorvos, Dr. Gárdos László, a Zala Megyei Kórház főorvosa, Urbán Szabó Krisztina, a Heim Pál Gyermekkórház Mentálhigiénés Központjának gyermekpszichológusa, valamint a számos hazai gyermekkönyv illusztrátoraként ismert Kalmár István.

Az Astellas Gyermekrajz Pályázat 2013 óta az MTVA médiatámogatását élvezi.

Kapcsolódó hírek

Minden jog fenntartva © 2004-2017. Tarjáninfó.hu