Szabó Lőrinc mellszobrát avatják fel Balassagyarmaton

Szabó Lőrinc költő, műfordító mellszobrát avatják fel kedden Balassagyarmaton halálának 60. évfordulóján - közölte az MTI-vel az alpolgármester hétfőn. A Nógrád megyei város, ahol Szabó Lőrinc gyermekéveit töltötte, ezzel tiszteletét fejezi ki nemcsak a költő, hanem Borsos Miklós 1979-es mellszobra iránt is, amelyet éppen húsz éve loptak el a Palóc ligetből - mondta Csach Gábor (Fidesz-KDNP).

Egyelőre várni kell a vénasszonyok nyarára

A vénasszonyok nyarára továbbra is várni kell: változékony frontátvonulásokkal gyakran tarkított időjárás várható a következő napokban - emelte ki az Országos Meteorológiai Szolgálat hétfőn közzétett videójában. Üveges Zoltán meteorológus vénasszonyok őszének nevezte a keddtől vasárnapig tartó időszakról szóló előrejelzését.

Tere-Fere-Csere-Hobbi-Börze

A Magyar Éremgyűjtők Nógrád Megyei Szervezete szeretettel vár minden érdeklődőt 2017.október 15.-én vasárnap 9-12 óráig Salgótarjánban a József Attila Művelődési és Konferencia Központban.
Fém- és papírpénzek, érmék, plakettek, kitüntetések, jelvények, részvények, képeslapok, telefonkártyák, szódásüvegek, iratok, újságok, könyvek és minden egyéb régi tárgyak vétele, cseréje.

Cseh búvárok megtalálták a osztrák-magyar hadiflotta U16-os tengeralattjárójának roncsait

Cseh búvárok a dél-albániai partok közelében, a Jón-tengerben nagy valószínűséggel megtalálták az egykori osztrák-magyar haditengerészet U16-os tengeralattjárójának roncsait, amely 1916. október 16-án süllyedt el, máig nem teljesen tisztázott körülmények között - közölte szombaton a CTK hírügynökség, a Czech Diving Team kutatócsoportjának képviselőire hivatkozva.

Sokan keresik a cukormentes élelmiszereket

Országos kutatás tárta fel cukor- és édesítőszer-fogyasztási szokásainkat
Egy friss, országos kutatás szerint kifejezetten fontos a magyar vásárlók számára, hogy mindennapi élelmiszereink mennyi cukrot tartalmaznak, és az is, hogy odafigyeljenek arra, mennyi cukrot fogyasztanak egyáltalán.

Rákász Gergely: Lords of the Organ orgonakoncert

Október 20. Péntek 18 óra
Salgótarján, Váczi Gyula Alapfokú Művészetoktatási Intézmény Hangversenyterme, József Attila út 2A.
Jegyelővétel: Zabari Angélánál az iskolatitkárságon József Attila út 2A Tel.: (20) 248 32 14 és a jegy.hu országos hálózatban, valamint a koncert napján a helyszínen.  Jegyár: 2.500.- Ft.

5 tipp a gondtalan főzéshez

A sütés-főzés általában a házimunka egy formájaként él a fejünkben, pedig akár kikapcsolódást is jelenthet. Górcső alá vettük, hogy mi az az öt nélkülözhetetlen hozzávaló, aminek segítségével élmény lehet a különböző ételek elkészítése.

Minden jog fenntartva © 2004-2017. Tarjáninfó.hu