Rükverc - a Füleki Városi Művelődési Központban

Füleki Városi Művelődési Központ szeretettel meghívja a kassai Thália Színház "Rükverc" című darabjára 2015. november 14-én 18.00 órától. Helyszín: VMK, Fülek

Dátum: 2015. november 14., 18.00 óra
Helyszín: Városi Művelődési Központ, Fülek
Szervező: Városi Művelődési Központ, Fülek
Kontakt: Illés Kósik Andrea, +421 918 189 801A füleki közönség 2015. november 14-én 18,00 óratól láthatja a kassai Thália Színház Rükverc című nagy sikerű előadását a Városi Művelődési Központban. A darab főszereplője, Gál Tamás a tragikomédiában nyújtott színészi teljesítményéért az idén elnyerte a legjobb színházi alakítás díját. A „szlovákiai színházi Oscar”-ként emlegetett Dosky díjakat immár huszonöt éve ítélik oda a színházi szakma legjobbjainak, de Gál Tamás személyében első alkalommal kapta meg a Deszkák-díjat magyar színművész.

A Rükverc nagyon pontos és alapos látlelete, egy ember életén keresztül, a régiónk jelenének és félmúltjának. Kerékgyártó István, a darab szerzője kassai viszonyokra dolgozta át a darabot, alcímében is utalva a város ikonikus alakjának, Márai Sándornak a regényére: Egy (lecsúszott) polgár vallomásai. A főhős, Vidra Zsolt élete fordított sorrendben bomlik ki, a kétezres évek elejétől jutunk vissza az 1950-es évekig. A Czajlik József rendezte darab indult a szlovákiai színházak legrangosabb seregszemléjén is Turócszentmártonban, a Magyar Színházak XXVII. Kisvárdai Fesztiválján pedig közönségdíjat kapott.
A Thália Színház füleki előadására minden színházkedvelőt szeretettel várnak a VMK munkatársai.
A színházi előadás a Szlovák Köztársaság Kormányhivatala Kisebbségi Kultúrák 2015 programjának támogatásával valósul meg.

Kapcsolódó hírek

Minden jog fenntartva © 2004-2017. Tarjáninfó.hu